18-04-1946

Skærtorsdag d. 18. april 1946 var dagen, da man startede et af de allerførste motorsportsarrangementer i Danmark op efter krigen, måske det første.  Det var et trial i Hvidsten. Aarhus Motor Sport havde kørt der en enkelt gang før, nemlig i 1938, men denne gang blev det en virkelig stor begivenhed.

Folk kom kørende fra nær og fjern, og i avisreferaterne kan man læse, at der var ved at være trafikkaos i den lille by. Der blev så tilkaldt et par håndfaste betjente fra Randers, som fik sat lidt skik på det hele. Man kan også læse, at tankpasserne i området låste tankene og tog til motorløb, de ville ikke gå glip af den store begivenhed. Folk måtte så til Randers for at tanke op.

Inden løbet lagde en repræsentant for Aarhus Motor Sport en krans ved mindesmærket for de henrettede frihedskæmpere i Hvidstengruppen, der blev ledet af Marius Fiil.

Selve løbet blev hårdt med en del mudder og styrt. Knud Nielsen vandt ligesom i 1938, men denne gang var det i seniorklassen, hvor Viggo Thomadsen og Peter Staal blev toer og treer. N.O. Jensen, Aalborg vandt sidevognsklassen foran Vagn Poulsen og Kresten Krestensen. Begynderklassen blev vundet af “den kendte bilsportskører” Robert Nellemann.

Der var ca. 45 deltagere i løbet.