23-09-1951

I 1951 blev det for første gang betroet AMK at afvikle DM på langbane. Desværre kunne man ikke få lov af hestesportsfolkene til at køre på de inderste meter af banen, så man måtte sætte en bunke markeringsflag op, som markerede linien, som kørerne ikke måtte overskride.

Som noget nyt var der åbnet en 50cc klasse, som fik pæn deltagelse. Den gamle mesterkører Bent Jensen stillede også op i denne klasse og var ubeskeden nok til at tage DM-titlen. Den gik dog ikke hermed til AMK, idet Bent sammen med “Kaptajnen” Arne Jensen året før havde brudt med AMK og startet deres egen klub Sportsmotorklubben Aarhus, som han så selvfølgelig repræsenterede nu. Det blev for øvrigt den eneste gang, der blev afviklet DM på langbane for 50cc.

Der blev også afviklet dette år for første og eneste gang 2 næsten identiske klasser nemlig 500cc standard og 500cc st.-sport. Niels Blumensaadt kørte nu for randers og vandt 500 sport, mens Johs. Mygind, Odense vandt 500 standard.

Øvrige mestre blev Henrik Wozny i 175cc, Arne Svendsen i 350cc, Kiehn Berthelsen i 500cc special og Axel Wang Hansen/Poul Jensen i sidevogne 500cc.

Et stort samtaleemne var, at Johs. Hansen blev udelukket i sidevognsklassen for ureglementeret opførsel på cyklen. Dette ses tydeligt på nogle af de anvendte bilag.

Stævnet var yderst velbesøgt med 17000 tilskuere.