Klubmesterskaber

Udover de større stævner med publikum og træninger havde AMK kun afholdt enkeltstående klubløb, f. eks. hastighedstrials i tiden op til slut-tresserne. Men her kastede man sig nu over at arrangere deciderede klubmesterskaber.

Det første var klubmesterskabet på bane, som blev afholdt som indvielsesløb på Hvidsten-banen i 1967, herefter fulgte hastighedstrial i 1968 og straks herefter bedømt trial eller stil-trial, som det blev kaldt i starten. Faktisk var starten et rent H-trial mesterskab i 1968, hvorefter trialmesterskabet i de to år 1969 og 1970 indeholdt to afd. H-trial og to afd. B-trial, der talte til det samlede klubmesterskab. Fra 1971 blev der kørt separate mesterskaber i H-trial og B-trial. Klubmesterskabet i moto-cross kom til i 1970, hvor det første mesterskab blev afgjort i Uhre.

Klubmesterskabet på bane blev efter en god start aldrig en succes. Selvom vi egentlig havde en del kørere, prioriterede de ikke klubmesterskabet højt, så fremmødet blev hurtigt for dårligt. 1971 blev enden for dette mesterskab.

H-trial fik derimod stor succes i mange år, men i midtfirserne ebbede interessen ud og i 1992 blev det sidste klubmesterskab kørt. Der blev dog stadig kørt H-trial i de følgende år, for et årligt arrangement på “Godset” i Sabro samlede mange kørere, så man kunne nok godt have udnævnt disse løb til klubmesterskaber.

B-trial fik en endnu længerevarende succes. Der var krise i sluthalvfemserne, men herefter kom en stor opblomstring i det nye årtusinde.

Cross var fra starten en kæmpesucces i klubregi, faktisk var det vigtigere at gøre det godt i klubmesterskabet end ude omkring. Den indstilling fortog sig dog i halvfjerdserne, hvor vore kørere blev en magtfaktor i dansk moto-cross. Klubmesterskabet forblev vigtigt for vore kørere i de lavere rangerende klasser, hvorimod specielt A-kørerne naturligt havde andre prioriteter, så klubmesterskabsdeltagelsen for dem fik mere karakter af træning.

Endog et klubmesterskab i Road Racing er afholdt, nemlig i forbindelse med et Debutant-kursus stævne i 1996.