20-09-1970

Ikke siden 1951 var der kørt motorløb på Aarhus Stadion, men i 1970 bød der sig en mulighed, da atletikbanerne skulle forsynes med kunststofbelægning. Udvalget af mulige løbsdatoer var få, når man både skulle tage hensyn til Stadions og DMU´s stævneterminer. Datoen blev 20. sept., der havde den ulempe, at den kolliderede med DM-finalen i  speedway. Det lykkedes trods alt at få stablet et rimeligt stævne på benene på kort tid, og AMK fik dermed lejlighed til at afvikle et 40 års Jubilæumsstævne. Der var håbet på mange tilskuere, men tilskuertallet endte lidt skuffende på ca. 2.500.

Hovedbegivenheden i stævnet var en holdkamp mellem vort speedwayhold Piraterne, der netop var startet op i 1970 og det svenske hold Kaparne fra Göteborg. Piraterne blev forstærket med diverse udenbys kørere, men det endte alligevel med svensk sejr, selv om det var rimeligt jævnbyrdigt. Krause gjorde en god figur, mens Jens Bæk stod for en mere blandet indsats, hvor han var involveret i flere styrt.

Udover holdmatchen blev der kørt en 250cc klasse, hvor Henning Thomadsen sejrede samt en 500cc klasse, hvor Finn Møller vandt foran Hardy Bisgård.