16-05-1965

Holstebro Motor Sport skulle egentlig have kørt dette løb, men da de synes at have fået kolde fødder, lagde AMK billet ind på løbet. Man havde sikret sig, at man måtte have en medarrangør. Det endte med at AMK fik løbstilladelsen og lavede et samarbejde med Herning Motor Sport om økonomien og det praktiske. På sidelinien var Randers Motor Sport Automobilsport som sørgede for det formelle omkring automobilklasserne uden at være involveret økonomisk.

AMK endte med at have stor glæde af Herning klubben, der stillede med folk, hvor mange af AMK´s egne folk, der ellers havde givet tilsagn, svigtede ved ikke at møde op. Økonomisk blev det også et godt løb, der gav et godt overskud til begge klubber.

Hovedpunktet i det sportslige var den første af tre kval. runder til EM-finalen. Her gik det forrygende for Danmark. Kurt W. Petersen, som var forsvarende Europamester vandt en meget klar sejr over svenskeren Agner Stenlund, men også Svend Nissen på 47 år var stærkt kørende og blev nr. 3. Der gik 6 kørere videre til finalen, og her var den store overraskelse, at den danske reserve Bent Jensen, Horsens også formåede at kvalificere sig.

I den gamle hæderkronede 500 sportsklasse sejrede Bent Svenningsen foran Henning Thomadsen. Bent sikrede sig hermed også 1. aktie i “Tigerpokalen”, som var skænket af Dansk Esso til AMK, som skulle forvalte den til udsættelse i 500 sportsklassen i sæsonerne 1965 og 1966.

H.C.Callesen/Erik Skovshoved vandt sidevognsklassen og to bilklasser blev vundet af henholdsvis Aage Buch Larsen og Kresten Svoger.