24-05-1959

Endnu en gang kørte AMK-AMKA et kombineret bil/mc stævne. Oven i købet bød man på en motorkavalkade af nyheder for begge dele, og i flg. Motorbladet var dette lidt trættende for publikum, som hellere ville have haft noget mere race.

8-9000 mennesker var mødt frem og blev vidne til dagens store drama, som stod i 500cc standard klassen. Knud Nielsen havde vundet de to første heat og førte også det tredje og sidste foran Søren Juul. Sejren var inden for rækkevidde, da Knud opdagede, at styret var knækket. Han slog ud med armene for at holde balancen, men publikum misforstod og troede, han havde opgivet kampen. Der blev en uretfærdig pibekoncert på grund af dette, men fakta blev at løbet fik en anden vinder, nemlig Søren Juul foran Bent Thomsen og Peter Søby, der hermed revancherede sig lidt oven på det dramatiske styrt ved sidste løb i 1958.

Leif Pedersen vandt igen junior 500cc A klassen, mens tyskeren Fritz Horbert med sin specielle hængslede venstregående sidevogn vandt sidevognsklassen foran Carl Andersen/Gunnar Williams og landsmanden Alex Haucke.