30-05-1954

En hed sommerdag i maj gav man skylden for, at der kun kom ca. 4000 tilskuere. Man trøstede sig med, at økonomien nok skulle hænge sammen. Sagen var nemlig den, at man på grund af en speedwaylandskamp i Odense måtte se bort fra de dyreste af stjernerne.

De obligatoriske banerekordforsøg mislykkedes igen. Lindegaard Petersen prøvede i special og Niels Blumensaadt i standard.

Den eneste udenlandske deltagelse denne gang var hollænderne Coe Boef og Van der Vreugde. Til gengæld var de med i både specialklassen og i sidevognsklassen, hvor de kørte som par. Uheldigvis kom Van der Vreugde ret hurtigt til skade, men “Smeden” Gunnar Williams trådte til og hoppede i sidevognen hos Coe Boef. Denne sidevogn var i øvrigt venstregående, noget man ikke havde set før på en dansk bane. Coe Boef og “Smeden” var uheldige og påkørte Bakmann Skovsen, så hans ekvipage tippede rundt og sidevognsmanden mistede herved bevidstheden, men kom dog hurtigt til sig selv igen.

Sidevognsklassen blev vundet af Kresten Krestensen tilbage på Norton efter eventyret foregående år med NSU Konsul. “Ridder Rap” styrtede i standardklassen, hvorved dagens vinder blev Søren Juul. Knud Nielsen var ikke til start på grund af et styrt i Hobro.

En ung lovende kører vandt junior, nemlig Niels Møller, Viborg. Jørgen Stabirk vandt special foran Oluf Elsberg.

denne