Karlskoga 1989

Efter 1987 sæsonen var René Koors´ kontrakt omkring Ring Djursland udløbet, og der gik politik i den fremtidige miljøgodkendelse for banen. Vi planlagde et løb for 1988, men måtte aflyse. I 1989 blev der i april afholdt et løb, hvor der blev målt støjbelastning for omgivelserne i forbindelse med afvikling af forskellige bil- og motorcykelklasser. Det faldt for så vidt heldigt ud, men politik, vrangvilligt embedsmandsværk og Specialarbejderskolens ønsker om en komplet miljøgodkendelse incl. egne og motorsportens forhold gjorde, at vi først kom til at køre på banen igen i 1994.

Vi bidrog således ikke mere i AMK til at afvikle DM-serien, så belastningen var som tidligere lagt tilbage på RRKV, hvor Claus Wulff var blevet formand. Jeg husker, at jeg blev ringet op af Claus langt hen på sæsonen, hvor den planlagte DM-serie var ved at være færdigkørt. Han havde fået den idé, at der skulle afholdes en 5. afd. af DM på Karlskoga i sept., hvor banen var ledig. Han synes, at AMK skulle stå for løbet, hvilket jeg betvivlede, at vi kunne, da vi aldrig havde kørt stævner udenfor Danmark og ikke havde tradition for at vore officials skulle rejse så langt.

Claus foreslog derfor et samarbejde, så AMK skulle stå for løbet, men Viking ville bidrage med officials i et fælles projekt. Det endte med at vi i AMK gik med på at vove springet. Vi ansøgte DMU-RR om løbet og fik det, men som man kan læse i DMU bladets referat fra løbet, var det kontroversielt at udskrive et DM-løb så sent på sæsonen, da der var flere kørere, der ikke kunne forsvare deres chance i DM på grund af andre aftaler.

Løbet som sådan blev rimeligt vellykket, det lykkedes over forventning at få mange af vore officials til at tage af sted på den lange færd tilskyndet af en økonomisk rejsegodtgørelse, som vi ellers ikke havde tradition for at give i AMK. Vejret viste sig fra den allersmukkeste side, og selvom det var sent på året, blev dette løb som det eneste i sæsonen afviklet i tørvejr.

Fra løbet husker jeg specielt, at Paul Kierstein forspildte sin chance for endelig at tage et DM, da han kolliderede med Anders Skov i karrusellen.