08-09-1957

Aarhus Motor Klub stod nu som ejer af Ny Mølle. Siden købet i maj havde der været enorm travlhed med at gøre kroen i stand, og der blev også gjort et stort arbejde med at få banen gjort i stand i dens nye udformning som permanent bane. En mængde træer i en tidligere frugthave blev ryddet og også nogle fine hasseltræer måtte lade livet før man var klar til nypremieredagen d. 8.sept. 1957. Nedenfor er vist en del klip fra aviser og klubbladet, hvoraf det tydeligt fremgår, at det var nogle euforiske, hektiske og spændende måneder op til løbspremieren.

Et særligt projekt var skabelsen af en æresgavl på enden af Ny Mølles festsal. Nedenstående vises skitse af reklamegavlen og diverse omtale og salgsmateriale. Der blev solgt en stor del af disse reklamepladser, og skiltene kom også op at hænge i de år eventyret varede. Da “Møllen” blev solgt, fik firmaerne tilbud om at få deres skilt igen. Det var dog ikke alle, der afhentede deres skilte, og derfor kom de for en god tid til at fungere som hyldebunde i mit og fars firma “Hefa”. Da “Hefa” ophørte i 1997 overgik reolerne og dermed disse skilte til Chris Jensen. Chris har passet godt på dem, så i maj 2019 tog jeg et par billeder, der viser hvordan de hænger på loft og væg i hans værksted.

Løbsdagen oprandt og det blev et frygteligt mudderløb. Det gjorde selvfølgelig, at de 5000 fremmødte tilskuere, der havde trodset vejret, fik en underholdende dag ud af det. Nu var det ikke blot passagerne af Egåen, der satte kolorit, men bare passagen af de stejleste afsnit på banen gav kørerne store udfordringer, der gav ekstra underholdning til publikum.

Mange kørere måtte selvfølgelig udgå i det vanskelige føre, og det gik bl.a. ud over det nye store talent i dansk moto-cross Mogens Rasmussen. Han havde ellers nogle drabelige dyster med den erfarne Ejvind Hansen, men måtte udgå af begge heat. Knud Nielsen havde indstillet sin moto-cross karriere i de år, der var gået, siden der sidst blev kørt på banen i 1953. Alle klasser kørte 2 heat ved dette stævne, og vindere blev køreren med hurtigste tid i et af heatene.

Ejvind Hansen vandt begge heat i senior 500cc , og blev dermed dagens vinder. Da Mogens Rasmussen altså udgik i begge heat, var det Jacob Lynegaard, der blev toer foran Niels Blumensaadt.

Mogens Dyhr vandt senior 250cc. Der blev også kørt et par junior soloklasser, hvor ingen AMK´ere gjorde sig særligt bemærket.

Der stod til gengæld AMK på en spændende junior sidevognsklasse. De jydske jordbanemestre Carl Andersen/Gunnar Williams forsøgte sig her i moto-cross og vandt det ene heat, mens slagteren Ejgil Borlund vandt det andet med Motordepotets værkfører Gunnar Thomsen i sidevognen. Borlund/Thomsen havde hurtigste heattid og blev dermed dagens vinderpar.