11-06-1967

Det var lykkedes at få Nordisk Mesterskab til Århus i 1967. Et rigtig fint arrangement, men planlægningen og timingen var dårlig. Man konkurrerede med flyvestævner i Karup og Skrydstrup, der trak 50.000 tilskuere. Dernæst havde man glemt at fortælle publikum, hvornår stævnet startede. Når man så ydermere startede stævnet midt under en fodboldkamp på Stadion, havde man næsten bedt om skrammer.

Kun 2900 tilskuere tjekkede ind, hvilket følgelig gav et enormt underskud. I forvejen havde klubben indkasseret et ordentligt underskud som medarrangør af en EM afd. i Skive samme år. Dermed var klubkassen tømt, og aldrig siden har man vovet at prøve at arrangere løb på Væddeløbsbanen, så dette løb blev det sidste på banen i en lang æra med megen succes, men også nogle ordentlige skrammer.

Sportslig set blev løbet i den sidste ende en succes for Danmark, idet Kurt W. Pedersen vandt det individuelle mesterskab foran den stærke finne Timo Laine. Forinden var den nordiske holdkonkurrence afviklet, og her var finnerne klart stærkest og vandt foran Sverige, Danmark og Norge. I holdkonkurrencen havde nordmanden Jon Ödegård ellers været stærk, da han vandt sine tre heat, men i den individuelle finale udgik han.

Sidevognsklassen blev vundet af fynboerne Victor Larsen/Tage Eilsø, mens en bykamp i junior 500cc sport blev vundet stort af AMK foran Herning.

AMKA var også med i arrangementet med et par klasser og måtte altså også indkassere en økonomisk blodtud.