DM Hold

DMU besluttede, at der i 1984 for første gang skulle køres et DM for klubhold i moto-cross. Efter det mønster der blev indført i fra Moto Cross des Nations fra 1985 skulle hvert hold bestå af 3 kørere på henholdsvis 125cc, 250cc og 500cc maskiner. Dette gjaldt solokørerne, men DMU´s holdløb  blev også kørt for sidevognsmaskiner. AMK havde ingen sidevognskørere, hvorfor denne del af DM ikke bliver omtalt her.

AMK havde til gengæld stærke kørere i soloklasserne, og da det første DM skulle køres på Dall-banen i Ålborg i efteråret 1984, var AMK blandt favoritterne. Der var andre stærke hold, men overraskende var det, at FMS gjorde sig stærkt gældende og kun blev slået snævert af vores bedste hold.

AMK´s tophold bestod af Søren B. Mortensen, Kim Kjær og Jørgen Weinreich, der altså sikrede os det første hold-DM. Året efter blev det til en ny titel til AMK. Søren og Kim blev da suppleret af Povl Bovbjerg. Povl med rødder i Køge var blevet ansat hos Kawasaki-importøren Carl Andersen og flyttede dermed bopæl og foretog klubskifte til AMK.

Søren, Kim og Povl blev kernen i AMK holdene, der i det gyldne 10 år fra 1984 til 1993 sikrede klubben 7 mesterskaber, 1 2. plads, 1 3. plads og 1. 4. plads.

Kim Kjær var som den eneste med i alle 7 mesterskaber, Povl var som nævnt ovenfor ikke med i det første mesterskab, men var en del af de næste 6. Søren var jo normalt selvskreven til holdet, men var ikke med i to af mesterskaberne på grund af skader. De to gange Søren ikke var med, trådte Lars Sørensen til på glimrende vis og var altså med i to mesterskaber. Jørgen Weinreich var med første gang som nævnt og fik altså 1 titel.

Kim Kjær skiftede med at deltage som 125 cc eller 250cc kører, Søren kørte 250cc eller 500 cc, mens Povl var med i alle tre klasser. Lars Sørensen kørte 500cc og Weinreich 250cc.

Nedenfor er nævnt placeringer, holdopstillinger og maskinmærker for det gyldne 10-år. Ikke alt har kunnet findes på skrift, så nogle steder er der tale om et kvalificeret gæt. Det gælder ikke holddeltagerne, men specielt maskinmærker og i nogen grad klasser fra 1989.

1984  Dall          Nr. 1    Kim Kjær       125cc Yamaha,     Weinreich    250cc Yamaha,         Søren B.            500cc Yamaha

1985  Nissebj.   Nr. 1    Kim Kjær       125cc Yamaha,     Bovbjerg     250cc Kawasaki,        Søren B.            500cc Kawasaki

1986  Højbjerg  Nr. 2    Kim Kjær       125cc Cagiva,        Søren B.      250cc Yamaha,         Bovbjerg           500cc Kawasaki

1987  Dall           Nr. 1    Kim Kjær       125cc Cagiva,       Søren B.      250cc Yamaha,          Bovbjerg           500cc Kawasaki

1988  Dall           Nr. 1    Kim Kjær       125cc Cagiva,       Søren B.      250cc Kawasaki,        Bovbjerg           500cc Kawasaki

1989  Dall           Nr. 1    Bovbjerg       125cc Kawasaki,   Kim Kjær      250cc Cagiva,           Lars Sørensen  500cc Kawasaki

1990  Dall           Nr. 1    Bovbjerg       125cc Kawasaki,   Kim Kjær      250cc Husqv.,          Søren B.             500cc Kawasaki

1991   Højbjerg  Nr. 1    Bovbjerg       125cc Kawasaki,   Kim Kjær      250cc Husqv.,          Lars Sørensen   500cc KTM

1992   Hjørring  Nr. 3   Mads Hansen  125cc Suzuki,      Kim Kjær      250cc  ???????,          Lars Sørensen   500cc KTM

1993    Dall         Nr. 4   Mads Hansen  125cc Yamaha,   Kim Kjær      250cc   Husqv.         Søren B.              500cc Kawasaki

Det første DM for hold blev kørt i 1984 på Dall banen ved Ålborg. Der blev kørt kvalifikation om lørdagen for de mange tilmeldte hold, hvoraf de 12 bedste skulle køre om titlen i søndagens finale. Det blev en meget mudret affære, og til søndagens løb blev det besluttet at skære de planlagte tre heat ned til to. AMK havde tre hold med i kvalifikationen, men kun vores tophold kvalificerede sig til søndagens finale. Da søndagens to heat var kørt stod AMK og FMS helt lige i point, men heldigvis havde Kim Kjær kørt formidabelt i mudderet og vundet 2. heat, og det var i høj grad med til at afgøre, at mesterskabet gik til AMK. Reglen var nemlig, at ved pointlighed var bedste 125cc resultat afgørende. De første danske mestre hold-mestre blev derfor Kim Kjær, Jørgen Weinreich og Søren B. Mortensen. Alle kørte Yamaha, Kim 125cc, Jørgen 250cc og Søren 500cc.

Nedenfor omtaler fra klubblad, DMU-blad og avis.

Nissebjerget var rammen om DM-hold i 1985. Som beskrevet i intro var Povl Bovbjerg kommet til Århus, og han supplerede dette år Søren og Kim for første gang. Det lykkedes denne stærke trio at genvinde mesterskabet med en sejr over  Herlev og de lokale helte fra Næstved.

Nedenfor diverse referater fra løbet.

I 1986 var det fynboernes tur til at afholde DM-hold, hvilket skete på Højbjerg-banen. Det blev en forrygende dyst mellem AMK og Herlev. Stillingen var helt lige efter de første to af finalens tre heat, men efter tredje heat stod det klart, at Herlev havde slået os med to point. Povl Bovbjerg havde kørt helt forrygende på en 500cc Kawasaki, der jo var helt ny for ham, der normalt kørte 250cc. Han vandt 2 af de tre heat. Hvad der talte nedad for os var, at Søren og Kim generelt lavede nogle dårlige starter, så de måtte kæmpe hårdt for at komme frem i feltet. Herudover tog Kim en væltetur i sidste heat. Ufortjent og heldig var Herlevs sejr bestemt ikke, de kæmpede hårdt for det hele vejen igennem.

Nedenfor diverse klip fra 1986

1987 skulle være revancheår for AMK efter 2. pladsen i 1986.Scenen var Dall, og det blev denne gang en temmelig sikker sejr til vore kæmper. Søren var på toppen på sin 250cc Yamaha og Poul kørte igen forrygende på en 500cc Kawasaki.

Nedenfor diverse fotos og klip fra 1987

1988 blev også et år med en ret sikker sejr til vort bedste hold, men det er da også værd at bemærke, at bredden også var på plads i de år, idet vort næstbedste hold bestående af Lars Sørensen, Peter Andersen og Jes Munk lagde beslag på 5. pladsen.

Nedenfor klip fra 1988

Søren B. var skadet i den sidste del af sæsonen 1989, så der måtte tænkes i AMK. Hvem af de mange fine kørere lige under vores stærke top-trio skulle erstatte ham i DM-Hold? Valget faldt på Lars Sørensen, og han gjorde det fremragende, så det lykkedes at vinde den 5. DM-titel, selv i Sørens fravær. Vort 2. hold gjorde også dette år en flot indsats og gentog 5. pladsen fra 1988. Eneste genganger var Jes Munk, der blev suppleret af Morten Kristiansen og Jens Meier.

Nedenfor billede og klip fra 1989

Søren B. var tilbage på holdet i 1990, så AMK var i stærkeste opstilling og vandt en klar sejr. Vi havde også et godt 2. hold, der dog havde en del kvaler i kvalifikationen, så man endte i B-gruppen. Til B-gruppens finaleløb var der dog styr på tingene, så holdet med Morten Kristiansen, Lars Sørensen og Jes Munk vandt dette løb.

Nedenfor billeder og klip 1990

Da Hold-DM 1991 skulle køres var Søren B. igen skadet, så Lars Sørensen blev atter valgt til at træde ind på holdet. Endnu en gang gjorde Lars det rigtig godt og var med til at sikre klubbens 7. DM titel sammen med Kim og Poul. Det blev en meget jævnbyrdig affære, men i den sidste ende vandt AMK kun 1 point foran Randers og Næstved, begge med 49 point.

Nedenfor en del billeder og diverse klip

Nye tider for AMK i 1992. Bovbjerg var ikke med længere og Søren B. igen langtidsskadet. Af den gamle kerne således kun Kim til start. Han blev suppleret af Lars Sørensen og Mads Hansen. AMK´s favoritværdighed var væk, men der blev kæmpet godt, og det blev meget jævnbyrdigt. Kims cykel var ukampdygtig inden start, men John Munk lånte ham en cykel, og det gik rigtig godt for Kim alligevel på grund af hans store rutine. Holdet måtte i den sidste ende nøjes med bronzepladsen, men det betød da, at holdet for 9 år i træk var på skamlen.

Nedenfor lidt klip fra 1992

Søren B. var tilbage på holdet i 1993, der herudover talte Kim og Mads Hansen. Det så da også ud til, at vi igen havde gode chancer for at havne helt i toppen, men sådan blev det ikke. Søren havde pådraget sig en meget dyb flænge i armen efter et styrt i sit første heat, så han måtte af sted på sygehuset for at få den syet. Dermed var Kim ene om at køre for os i sidste heat, så for første gang endte vi udenfor podiet på en trods alt respektabel 4. plads, omstændighederne taget i betragtning.

I 1994 stillede AMK med et hold bestående af Mads Hansen, Kim Kjær og Lars Sørensen, efter at Søren B. havde indstillet karrieren og påtaget sig landstrænerjobbet. Der blev ingen pokaler til dette hold, der var plaget af lidt skader og maskinuheld, og det er der selvfølgelig ikke plads til i et DM. For øvrigt blev der for første gang også afviklet et DM-Hold for 80cc, hvor Ask Venge og Peter Kilt sikrede AMK en 4. plads.

Efter at vort gyldne trekløver Søren B., Kim Kjær og Povl Bovbjerg havde indstillet deres karrierer kneb det med topresultater i Hold-DM for AMK.

I 2002 kom der dog en overraskende men fortjent 2. plads til holdet bestående af Dennis Schulze, Mads Hansen og Rene D. Rasmussen. Specielt Dennis leverede en stærk indsats for holdet.

Nedenfor i årsrækkefølge klip, der har kunnet findes omkring Hold-DM i klubblade og DMU-blade. Der er ikke fundet noget fra 2004 og efter 2005. Glædeligt er det at kunne bringe en del billeder fra årene 2000, 2001, 2002 og 2005 fra Jens Jørgens arkiv.

1995 Dall. AMK stillede med 5 tre mands hold i Maxi og et mini-hold. Vort tophold bestod af Lars Sørensen, Morten Kristiansen og Mads Hansen, et stærkt hold, som vandt kvalifikationen om lørdagen. Men til finaleløbet var uheldene for store, så slutresultatet blev en 8. plads.

1996 Dall. Banen var som ofte før enorm våd, men med stort arbejde blev det nogenlunde kørbart på finaledagen. AMK´s bedste hold blev nr. 5.

1997. Det er meget småt med fundne referater fra dette år, men i flg. klubblad vandt AMK mini DM. To-mands holdet bestod af Nicklas Thomsen og Kenni T. Kristensen med Ove Hansen som holdleder.

1998 Uhre. Dette år blev ikke noget succesår for AMK. Der blev stillet to hold i Maxi.

1999 Dall. Klubbladet skrev tilsyneladende ikke om begivenheden, men af DMU-bladet fremgår det, at der som noget nyt var indført et DM-Hold for Oldboys. Det fremgår også at AMK´s mini-hold bestående af Rene D. Rasmussen og Henrik Vedel sikrede sig 2. pladsen.

2000 Dall. Der var tilsyneladende et godt set-up med fælles Base-Camp for AMK med masser af beværtning i løbet af weekenden. Det har måske også bidraget til indsatserne på banen for der var et par opløftende resultater. Mini-kørerne Rene D. Rasmussen og Henrik Vedel med Poul Nyrup som holdleder genvandt deres 2. plads fra 1999 og AMK´s bedste Old-boys hold bestående af landstræner Søren B. Mortensen og Lars Sørensen sikrede sig ligeledes en 2. plads. Maxi kørerne Mads Hansen, Heine Andersen og Kenni Trolle klarede en hæderlig 6. plads.

Nedenfor ud over referaterne et par billedserier.

2001 Dall. Som mange gange før masser af vand og pløre. AMK stillede 3 Maxi-hold á 3 mand og to Old Boys hold á 2 mand, ingen mini-hold. I Old Boys klarede Kurt Villadsen og Reza Fomsgård en fin 4. plads. Det bedste Maxi hold med Dennis Schulze, Nicklas Thomsen og Ole Rasmussen gjorde det glimrende i kvalifikationen , hvor de klarede en 2. plads á point med Randers på 1. pladsen. I løbet var der dog alt for mange uheld, så nogen topplacering blev det ikke.

Nedenfor referater og billedserier.

2002 Hanherred. Endelig fik vi vort bedste hold på skamlen igen. Efter et par gange at have kørt nogle gode kvalifikationer, men hvor det hele blev sat til med uheld i selve løbet, så lykkedes det denne gang både at køre en god kvalifikation med en 2. plads og et løb, hvor det blev til sølvmedaljer efter et godt kørende Svendborg-hold anført af Claus M. Nielsen. Vort tophold bestod af Dennis Schulze, Mads Hansen og Rene D. Rasmussen. Herudover havde vi endnu et maxi hold og 2 mini-hold til start. Dennis Schulze vandt første heat og AMK førte faktisk efter 1. heat, men i heat 2 og 3 fik Svendborg overtaget.

Nedenfor referater og billedserier.

2003. Tilbage til Dall. AMK fik ingen gentagelse af det gode resultat fra 2002.

Nedenfor referater.

2005 Uhre. Succes for Nick Bøgh og Henrik Teckemeier med en 2. plads i mini-DM og hæderlige resultater for de øvrige. Base Camp havde fået nye flotte rammer med AMK´s nyindkøbte trailer med enorm fortelt.

Nedenfor klubbladsreferat og billedserier.