21-02-1954

21. febr. 1954 afholdt AMK det eneste isbaneløb, der nogensinde er afholdt i klubbens historie. Brabrand Sø var udvalgt til løbet, og den var da også rimelig velegnet til formålet. Et stort problem blev det dog, at publikum valfartede over isen fra søens sydside. Derved kom alt for mange gratis til isbaneløb. selvom 70 mand fra hæren var udkommanderet til at hjælpe klubbens egne folk med at holde styr på menneskemængden. Trods gratisterne kunne man dog mønstre 5000 betalende tilskuere.

John Williams kontaktede Aarhus Stiftstidende i anledning af 50-året for løbets afholdelse og på hans oplysninger lavede de en fin artikel som kan ses vedlagt. Han beretter bl.a. om fremstillingen af de specielle pigdæk, som alle deltagerne måtte give sig i kast med inden stævnet. Fra referaterne kan man også læse, at det kunne betale sig at tage den med ro i starterne, indtil piggene havde fået ordentligt greb.

Jens Nielsen, Silkeborg kunne fremvise den flotteste stil, som det ses på billederne, men Knud Nielsen var hurtigst. Et styrt satte ham dog tilbage i pointregnskabet, så han blev toer efter Ernst Østerlund.

Henry Vorre kørte på en flot rød Parilla, som han vandt letvægtsklassen med.

Bent Rasmussen vandt 350cc klassen foran “Dominator Niels” Andersen.

Harry Pedersen/Gunnar Williams vandt sidevognsklassen, selvom Bakmann Skovsen var god til at komme fra start.