21-10-1951

Efter stævnet i 1950 og de mislykkede forhandlinger med Aarhus Kommune om ændringer af banen havde Aarhus Motor Klub ikke appetit til at køre mere på Stadion, men den nye klub Sportsmotorklubben Aarhus, der blev stiftet i 1950 havde mod på det. Denne klub engagerede et udmærket felt, men stævnet blev ikke nogen succes. Publikumsmæssigt gik det også dårligt, da kun 4.400 overværede løbet. Med datidens budget har det sikkert givet et pænt underskud, der har knækket klubben, der lukkede kort efter.

Stævnet blev indledt med de kendte rekordforsøg. I Expert lykkedes det ikke svenskeren Jan Johnson at slå “Basse” Hveems rekord fra 1947. Han blev noteret for 1,21,1 mod Hveems 1,19,6. Knud Nielsen lykkedes derimod med at få sin gamle rekord tilbage fra Børge Mørck, idet han kørte 1,27,3 mod Mørcks 1,29,5.

Der blev kørt en international match i Expert klassen, hvor den dygtige englænder Bill Kitchen var helt suveræn og vandt alle sine starter. Han endte dermed på 12p mod Orla Knudsen og Kiehn Berthelsen begge på 10p. Den tidligere stjerne på banen Bent Jensen fik intet ud af dagen og endte i bunden af tabellen. Dagens match for de bedste kørere i Expert blev vundet af Bill Kitchen foran Orla Knudsen.

Knud Nielsen havde en stor dag og vandt standardklassen, mens en lokal specialklasse blev vundet af Aksel Müller foran Jeppe Ussing.