1972-1974

I 1972 var det stadig Ancher Larsen, der stod for Ring Djursland. Det år blev der kørt med motorcykler ved tre stævner. De to var uden publikum og talte til DM, mens den tredje gang var et billøb, hvor der blev kørt en klasse op til 750cc. Det var selvfølgelig ikke de bedste betingelser for 125cc cyklerne, men ud at køre kunne man da komme.

RRKV stod for alle DM løb i 1972, og det år kørte man fire afd. Den første var på Jyllands-Ringen, mens de to næste var på Ring Djursland. Der blev så sluttet af i Sverige, og det var første gang, der blev kørt DM uden for Danmark.

På ejersiden solgte Ancher Larsen Ring Djursland til René Koors i slutningen af 1972 på grund af sin tiltagende sygdom. Koors havde haft succes som importør af de østrigske Semperit dæk og havde fået kontakt til motorsporten gennem nogle dæksponsorater af rallykørere og havde selv kørt lidt rally. Koors havde ikke forstand på at arrangere motorløb som Ancher Larsen og måtte støtte sig til andre. Det første år af hans ejerskab 1973 var det så Ancher Larsen, der fortsatte med at stå for det sportslige, og det blev også ved dette ejerskifte et år, hvor der ikke blev plads til motorcykler ved stævnerne. En ny sportsleder var på plads til 1974, og dette år blev der igen plads til en enkelt mc-klasse ved to løb. Disse løb blev begge benævnt AGV æreløb, da RRKV havde lavet en sponsoraftale med importøren J.A.Hansen, som skænkede præmier i form af AGV styrthjelme. Der skulle også som lukket løb afholdes en DM afd. i april, men dette stævne valgte man at afbryde, da der indløb klager fra beboerne i Pederstrup, og man kom i tvivl om godkendelser.

Nedenfor først et par billeder omkring René Koors fra Alstrups bog, dernæst en avisartikel om det aflyste løb og billeder fra løbet inden det blev afbrudt.

Nedenfor Motorbladets referat fra 1. afd. af DM på Jyllands-Ringen, hvor Claus Tarum og Chris Fisker vandt henholdsvis 250cc og 750cc klassen. Dernæst referatet fra 2. afd. af DM på Ring Djursland. Her var det Børge W. Nielsen, der vandt begge klasser. Dette løb blev kørt uden publikum.

I forbindelse med dette billøb var udskrevet en TT-klasse op til 750cc, der kørte to heat. Claus Tarum vandt løbet på en 250cc Yamaha.

3. afd. af DM blev også kørt på Ring Djursland. Igen som lukket løb uden betalende publikum. Claus Tarum vandt 250cc klassen efter hård kamp med Børge W. Nielsen. Samme Børge W. vandt 750cc klassen.

Nedenfor et par billeder fra løbet samt deltagerlister og Motorbladets referat fra 3. afd. af DM, dernæst referat fra 4. afd., der blev kørt på en svensk bane samt slutresultat DM 1972, hvor Claus Tarum endte som mester i 250cc klassen, mens Chris Fisker vandt 750cc.

Der blev ikke kørt med mc på Ring Djursland i 1973 efter ejerskiftet, hvor Koors tog over. I 1974 blev der forsøgt kørt en DM afd. i april, men da der indløb støjklager fra naboerne valgte RRKV at aflyse, da der tilsyneladende ikke var helt styr på godkendelserne. Der blev dog kørt med mc ved to lejligheder senere på året i forbindelse med billøb. Disse løb blev af RRKV døbt AGV æresløb, der blev kørt én klasse op til 750cc. Det første af disse løb havde en suveræn vinder i Erik Andersson (Pølle) på Yamaha foran importøren Franz Kroon.

Nedenfor billede, omtaler af det aflyste løb i april, omtaler af 1. AGV æresløb samt uddrag af program og træningstider.

2. AGV æresløb blev vundet af Franz Kroon, mens Erik Andersson væltede og slog sig i opløbssvinget.

Nedenfor diverse omtaler og uddrag af program.