27-06-1954

I 1954 blev der ligesom i 1952 ikke udskrevet DM på langbane. AMK besluttede sig derfor at prøve med en dansk-svensk landskamp for standard 500cc klassen. Der blev stillet med 6-mands hold, men desværre for konkurrencen viste det sig, at kun Thedde Gustavsson på det svenske hold havde en standard, der matchede de danske kørere. Det blev derfor en knusende dansk sejr, og det blev nok også en indikation på den teori, der aldrig er blevet bevist, nemlig at de danske standardkørere på den tid var de bedste i verden.

Et andet helt nyt indslag var, at man for første gang introducerede de hurtige sydtyske kørere med deres flexible sidevognscykler. Sidevognsmanden kunne med et rat styre cyklens hældning, så man kunne opnå meget hurtigere kurvehastigheder. Det viste sig da også, at tyskerne kørte deres danske konkurrenter langt bagud. Kørerne var Michael Krauser og Alf Kistner fra München. AMK´s Ove Pedersen og Ernst Østerlund, Silkeborg skabte over året 1954 en god kontakt til tyskerne og aflagde sidst på året så et besøg hos dem. Dette besøg beretter Ove Pedersen om i en klubbladsartikel, der vises andet steds på denne side.

Der kørtes også en specialklasse, der blev vundet af nordmanden Erling Simonsen foran landsmanden Rolf Westerberg. De to nordmænd havde langt bedre grej til langbane end danskerne.

Sluttelig kørtes en 350cc klasse, der blev vundet af Ib Nielsen, Skive.

Vejret var ikke med arrangementet, så denne gang var kun 8000 mødt op, og det var for lidt, så for første gang gav et løb på Travbanen underskud.

Den svenske holdleder lovede en returmatch for standardcyklerne i Stockholm i 1955. I den sidste ende blev det dog i Malmø på Jägersro Travbanen. DMU bladet bragte dette referat.

Ove Pedersen og Ernst Østerlund blev gode venner med de tyske sidevognskørere, og Ove Pedersen beretter her fra deres besøg i det sydtyske: