2022-05

Hans Pallesen var den store initiativtager til dette stævne, som oprindeligt var blevet planlagt til afvikling i 2020, men her kom Coronakrisen i vejen. Heller ikke i 2021 kunne der køres, men så endelig i 2022 lettede krisen, så det oprindelige koncept fra 2020 kunne gennemføres, dog med enkelte justeringer. Som noget helt specielt var det lykkedes at få myndighedsgodkendelse til at afvikle stævnet over tre dage, hvilket ellers aldrig har været muligt i følge miljøgodkendelsen.

Fonden Ring Djursland Motorsport stod som praktisk arrangør, mens AMK lagde navn til den sportslige aktivitet på banen. Den sportslige aktivitet var bygget op omkring Classic motorcyklerne, hvor klasserne havde status af DM, NM og EM. Det sportslige blev garneret af mange aktiviteter på banen og i Ebeltoft, og det omfattede forskellige udstillinger, paradekørsler, opvisninger, faldskærmsudspring mv.

Rigtig mange tilskuere fandt vej til stævnet og specielt lørdag blev en stor dag i den henseende.

Jens Jørgen Jørgensen, der er manden bag rigtig mange af billederne på denne hjemmeside tog i år 2000 en fotosession rundt på banen, og jeg fandt at det kunne være interessant at gøre det samme her i 2022, så man kan sammenligne, hvordan mange forbedringer er lavet i årenes løb. Specielt bemærker man ved sammenligning, at de ikke så pyntelige halmballer er forsvundet. Kik evt. under Stævner/Ring Djursland/2000 for at se, hvordan det så ud dengang. Ellers er der nedenfor vist, hvordan banen så ud i maj 2022.

Per Bach stod bag en udstilling af historiske racere, og han havde gjort et meget stort arbejde ud af at samle en række interessante cykler, som så blev udstillet i nogle af AMU-Centerets lokaler. Nedenfor er vist de fleste af de udstillede racere og udstillingsmateriale.

Her billeder fra fredag d. 13. maj

Stemningsbilleder også fra fredagen.

Stemningsbilleder lørdag d. 14. maj. Den dag var der flest tilskuere, og det kunne også ses på mc-parkeringspladsen overfor AMU-Centeret.

Stemningsbilleder søndag d. 15. maj og en del af præmieuddelingerne fra søndagens løb.

For- og bagside af den flyer, der blev anvendt som reklame for stævnet