31-08-1958

Kun halvanden måned efter forsøget med det kombinerede bil/mc var AMK og AMKA klar med et nyt lignende stævne. Man havde lagt stævnestarten lige efter afslutningen af en fodboldkamp på Stadion. Det havde man før haft held med, og det fik man også denne gang. Hele 12000 tilskuere var det blevet til, da folkevandringen fra fodboldkampen var ovre, og der blev et overskud på 12000kr.

Mest spændende var 500cc standard klassen, hvor Knud Nielsen var tilbage på toppen og vandt alle tre heat og løbet. Han blev dog hårdt fulgt til dørs alle gange af Søren Juul. I denne klasse skete også dagens mest dramatiske indslag, da den unge Peter Søby fra Randers i klar føring styrtede i første sving, men heldigvis uden at komme noget til.

I sidevognsklassen var der et come back til Kresten Krestensen med Axel Müller i sidevognen og deltagelse var der også af Carl Andersen/Gunnar Williams. Sejrherre blev dog Kurt Larsen/Svend Hüttemann, Odense.

Der var indlagt en junior 500cc klasse, der kørte sammen, men resultatmæssigt blev opdelt i A og B. AMK havde den glæde, at begge afdelinger blev vundet af klubbens kørere. Leif Pedersen vandt A, mens Karl Møller Frandsen vandt B. Frandsen var endda en anelse hurtigere end Leif, selvom han kun var B-kører.

Racersportsvogne deltog denne gang blandt bilklasserne. Den gamle speedwaymester Orla Knudsen var egentlig hurtigst i sin Cooper Climax, men da han fik problemer med gearkassen i sidste heat, måtte han overgive sejren til Arne Ditlevsen.

Jens Nielsen tabte en protestsag. Han havde ellers vundet, men sejren gik så til Voigt Nielsen.

Det lykkedes mig som autografjæger at få fat i samtlige deltagere i racersportsvognskassen med lutter kendte navne: