18-07-1965

Efter et års pause vendte AMK og AMKA tilbage som arrangører på Væddeløbsbanen i 1965. Det blev et sommerløb i juli, og på den første solskinsweek-end i måneden lykkedes det trods alt med Carl Andersen som ivrig reklame- og presseansvarlig at få ca. 8.500 tilskuere ind. Det bragte nogenlunde balance i regnskabet.

Sportsligt var det store scoop hos bilerne, hvor det var lykkedes at få arrangeret en landskamp mellem Sverige, Norge og Danmark. Det blev rigtig godt, nordmanden Trond Schea i Ford Cortina var vildt imponerende, og kampen om 2. pladserne bag den suveræne Schea blev enormt spændende, da Peter Vestergård, Esbjerg og nordmanden Gunnar Hagerud gav hinanden hård og jævnbyrdig kamp. Sammenlagt blev Vestergaard et hår bedre end nordmanden. Sammenlagt sejrede Danmark på bedste bredde foran nordmændene, mens svenskerne noget overraskende blev sidst.

På mc-siden havde AMK overtalt DMU til at udskrive et junior DM, som så blev afholdt med pæn succes. Der var rigtig mange tilmeldte, så der måtte køres kval. om formiddagen, og der blev kæmpet bravt.

En senere meget kendt person vandt junior spec., og det var Ole Olsen, der sejrede foran en anden senere nok så bekendt, nemlig Kurt Bøgh. Også i 500cc sport var der sejr til en anden senere meget kendt. Det var Preben Møller Christensen, der vandt foran klubkammeraten Egon Jørgensen og Peder Meder, Sønderborg på den gamle Rudge fra 1938. 250cc blev vundet af Mogens Christensen, Ålborg, mens jun. sidevogn havde Svend O. Nielsen, Esbjerg som vinder.

En senior sidevognsklasse blev vundet af H.C.Callesen/Erik Skovshoved foran Günther Bommé/ErikPetersen.