Pythonerne
Piraternes første sæsoner i 1970 og 71 var med 7-mands hold, men til sæsonen 1972 blev turneringen ændret til 4-holds matcher med 5-mands hold. Piraterne var rykket op i 1. division til denne sæson, og da der var kommet tilgang af kørere i løbet af 1971 besluttedes det at tilmelde endnu et hold til speedwayturneringen.
1972. Holdets navn blev Pythonerne, og de kom til at køre i 2. division Nord, hvor modstanderholdene var de to Silkeborghold Ørnene og Falkene, Laksene fra Randers, Uldjyderne fra Herning og Skansedrengene fra Fredericia.
Holdets gennemgående kørere i sæsonen blev Frank Damgaard, Finn Thomsen, Steen Normann, John Williams og Hardy Bisgaard mens Henning Damsgaard var holdleder.
Pythonerne bed rimeligt fra sig og endte på en 4. plads efter at have klaret tre 2. pladser og fem 3. pladser i de 8 matcher. I et par matcher var man kun 2 point efter det vindende hold. Både Hardy Bisgaard og Frank Damgaard kom ind på topscorerlisten som henholdsvis nr. 8 og 10.
1973. Til 1973, hvor holdet blev placeret i 2. division gr. 2 blev holdet svækket, da Finn Thomsen blev rykket op til Piraterne og Hardy Bisgaard stoppede karrieren. Hardys lillebror Hans kom til. Ny var også Niels Sejr, der skulle komme til at være med til at tegne holdet resten af dets levetid. Frank Damgaard var kørende holdleder og udover de allerede nævnte kørte også Steen Normann og John Williams for holdet i 1973. Andre kan have kørt, men kildematerialet består først og fremmest af klubbladsreferater, der ikke har været fuldstændige for alle matcher årene igennem. For dette og de øvrige år henvises til menupunktet Statistik.
1974. I 1974 kom Pythonernes hjemmebane til at hedde Fladbro efter Hvidstenbanens lukning og ny holdleder blev Robert Dam. Der kom helt nye og uprøvede kørere til og det lykkedes faktisk ikke at erobre et eneste matchpoint det år. På holdet det år kan nævnes Niels Sejr, Gert Jacobsen, Stump (Jens Chr. Pedersen), Steen Normann, Peter Færch (lillebror til Hans Ole), Jan Eriksen (lillebror til Ib Eriksen) og John Williams.
1975. Brdr. Sejr. trådte til som holdets sponsor i 1975. Hjemmebanen var stadig Fladbro og Robert Dam fortsatte som holdleder. Der var stor fremgang i holdets indsats, og selvom sæsonen kun indbragte 6 matchpoint var man altid godt med, og det lykkedes endda at vinde den sidste match på hjemmebanen i Fladbro.
På holdet kørte stadig Niels Sejr og Gert Jacobsen. Nye var Lars Vinding og Carlo Christensen, mens også Jan Eriksen og Steen Normann nævnes.
1976. Der var tilmeldt endnu flere hold til turneringen i 1976, så strukturen blev lagt om, så der nu både var 1.-2. og 3. division med diverse grupper. Pythonerne blev placeret i 3. division gruppe 3. Robert Dam tog sin 3. sæson som holdleder og hjemmebanen var stadig Fladbro. Brdr. Sejr. fortsatte også som sponsor.
Niels Sejr og Gert Jacobsen var stadig gennemgående, men mange forskellige trådte til i 1 eller flere matcher det år. Vi ser kendte navne som Mogens Dam, Kurt Thomsen og Niels Weiss. Gengangere fra tidligere var Jan Eriksen og Steen Normann. Nye var Jens Christensen, en bror til Carlo samt ikke mindst Kurt Sørensen, der kom til at være med i mange år for både Pythonerne og Piraterne.
1977. I 1977 skiftede hjemmebanen fra Fladbro til Uhre, mens både Robert Dam og Brdr. Sejr fortsatte som henholdsvis holdleder og sponsor.
Holdet kørte igen i 3. division, og det blev et godt år, hvor man vandt sin gruppe, og dermed kom med i kampen om 3. divisionsmesterskabet. Dette mesterskab blev holdt på hjemmebanen i Uhre, og det blev til en 2. plads med 33p efter Gepards fra Vojens, der fik 40p. Man kørte i gruppe B, men da Blåbjergdrengene fra Outrup vandt gruppe A med 43p blev de kåret som hele 3. divisions mester mens Pythonerne blev nr. 3 efter Gepards.
Kørerstaben var meget stabil det år, idet Niels Sejr, Gert Jacobsen, Kurt Sørensen, Hans Bisgaard og den nytilkomne Leo Nielsen kørte næsten alle matcher. Dog havde Steen Normann et enkelt indhop.
1978. Brdr. Sejr fortsatte som sponsor, men på holdlederpladsen gik Kurt Thomsen ind i stedet for Robert Dam. Kurt havde stoppet sin aktive karriere og ville så prøve kræfter med holdlederjobbet. Også hjemmebanen skiftede, da det blev Elling i stedet for Uhre.
Succesen fra 1977 fortsatte, så Pythonerne vandt meget overlegent deres 3. divisionsgruppe. Der var 4 grupper i 3. division det år, og da de 4 gruppevindere mødtes i Vojens, lykkedes det Pythonerne at vinde 3. divisionsmesterskabet. Det holdt dog hårdt, idet både Ulveungerne og Pythonerne endte på 36p. Der skulle derfor være omkørsel, og her afgjorde Gert Jacobsen sagen.
Succesholdet var det samme, som kørte i 1977 nemlig Niels Sejr, Kurt Sørensen, Gert Jacobsen, Leo Nielsen og Hans Bisgaard. Ingen andre kørte tilsyneladende for holdet det år.
1979. Pythonerne havde vundet 3. division, der normalt havde givet adgang til 2. division. Det kom også til at passe, men de gængse normer blev vendt på hovedet, da både 1. og 2. division i 1979 kom til at bestå af 16 hold, så der var jo tale om en helt ny struktur.
Elling var stadig hjemmebane og formentlig var Kurt Thomsen stadig holdleder selvom det ikke nævnes i klubbladet det år. Det antages også at Brdr. Sejr er fortsat som sponsor.
Resultatet i den nye 2. division blev en 9. plads ud af de 16, så alt i alt et hæderligt resultat
Niels Sejr, Leo Nielsen og Hans Bisgaard fortsætter som stamme på holdet, men Kurt Sørensen og Gert Jacobsen er rykket op på Piraternes hold. Kurt kører dog en enkelt match for Pythonerne. Mange andre kører nogle matcher. Nævnt er Lars Vinding, Preben Rosenkilde, Jan Rasmussen og Harry Rask.
1980. Knud Møller går ind som ny holdleder og hjemmebanen skifter til Fladbro fra Elling. Kvaliteten af holdets kørere er dalet noget, så man må tage til takke med en 14. plads ud af de 16 hold i 2. division. I den sidste match opnår man lige netop 1 matchpoint, som er nødvendigt for at bevare livet i 2. division.
Niels Sejr, Harry Rask og Jan Rasmussen er de mest gennemgående kørere. Det kniber med egne kørere, så der lånes en del udefra. Af egne kørere er der Carsten Jensen, Arne Rasmussen, Ejnar Kristensen, Rosenkilde, udefra Peter Pedersen, Jørgen Kristensen, Jørgen Brink, Lars Lynge, Jørgen Christiansen og K. Trosborg.
1981. Knud Møller er igen holdleder, og Fladbro hjemmebane. Der er mere kontinuitet i holdets sammensætning, men lige meget hjælper det. Det bliver ved en ny 14. plads ud af 16 i 2. division.
Niels Sejr, Preben Rosenkilde, jan Rasmussen, Harry rask og Carsten Jensen er de gennemgående på holdet. I den sidste del af sæsonen kommer Flemming Krause-Kjær med og en enkelt lånekører Bjarne Frederiksen er med en enkelt gang.
1982. Dette år var det ikke var muligt at mønstre et slagkraftigt hold til 1. division, hvorfor Piraterne blev frameldt. Dermed var Pythonerne vort eneste hold. Fra Piraterne valgte Krause og Lars Vinding at fortsætte karrieren på Pythonerne, så på papiret så det nye Python-hold ret stærkt ud. Man lagde også ud med en sejr i første match, men så fladede præstationerne noget ud, og i den sidste ende blev det kun til en 10. plads ud af de 16 hold.
Knud Møller var stadig holdleder og hjemmebanen Fladbro. Holdets stamme var udover som nævnt Lars Vinding og Krause også Niels Sejr, Harry Rask og Preben Rosenkilde. Herudover kørte også Carsten Jensen, Carsten Sonne, Michael Bomholt og Flemming Krause-Kjær. Flemming er fætter til Jens Erik Krause-Kjær.
1983. Knud Møller var stadig holdleder og hjemmebanen Fladbro. Det kneb stadig med resultaterne. Det blev en mængde 3. pladser det år, men til en enkelt hjemmematch i Fladbro blev der succes med en sejr. her var både Krause og Lars Vinding stærkt kørende. Disse to var sammen med Niels Sejr og Rosenkilde stammen på holdet det år. Herudover var det Michael Bomholt og Carsten Sonne, der supplerede.
1984. Knud Møller var stadig holdleder og hjemmebanen Fladbro. Det kneb ofte med at stille fuldt hold, og det blev igen en sæson i den svage ende. Det blev til tre 2. pladser, men alt for mange sidstepladser trak ned. Niels Sejr, Krause, Lars Vinding og Michael Bomholt var med i flest matcher. Herudover supplerede Flemming Krause-Kjær og udefra Karsten Skogman og Jens Ole Pedersen.
1985. Ingen ændring med hensyn til holdleder og hjemmebane. Sæsonen blev igen jævn dårlig som i 1984. I den sidste ende blev det til en 13. plads ud af de 16 hold. Sæsonen blev kørt igennem med 5 mand Krause, Lars Vinding, Niels Sejr, Michael Bomholt og Flemming Krause-Kjær.
Efter nogle svage sæsoner og manglende tilgang blev det til sæsonen 1986 ikke muligt at stille et hold til årets turnering. Der var derfor ikke andet at gøre end at opgive turneringsspeedway i AMK-regi. Dermed var en rimelig betydningsfuld epoke i klubben slut. Fra 1970 til 1985 blev det til 16 sæsoner, hvoraf 12 med Piraterne og 14 med Pythonerne. Krause var med alle 16 år, mens Niels Sejr var med i 13 af de 14 år for Pythonerne.
Pythonerne kørte i 14 sæsoner fra 1972 til og med 1985. Mange kørere har deltaget på holdet gennem årene. Niels Sejr har så absolut været “Mr. Python” med 13 sæsoners deltagelse. Nedenfor er angivet en tabel, der giver et nogenlunde retvisende billede af, hvem der har kørt på holdet i de forskellige år. Tabellen er baseret på klubbladsartikler, men desværre har der ikke været referater fra alle matcher, så noget fuldstændigt billede er det ikke. Det er forsøgt angivet, hvor mange matcher den enkelte har kørt. Det antal, der er angivet er altså et minimum opgjort efter optælling af de matchreferater, der findes.