Trollhättan 1953-54

I 1952 var der svensk deltagelse ved et af moto-cross løbene på Ny Mølle. Min far havde skabt forbindelser til klubben i Trollhättan, der stillede et par kørere. Samarbejdet medførte, at AMK blev kontaktet, da der i 1953 var stor interesse for at se danske sidevognscrosskørere til et stævne i Trollhättan. Svenskerne var langt foran os i Danmark, når det gjaldt moto-cross i soloklasserne, men sidevognscross havde man ikke rigtig dyrket. Det blev så til, at en flok danske hold skulle lave et opvisningsløb ved et stævne i maj 53. I Århus var der jo gode hold og med lidt opfindsomhed til lejligheden, lykkedes det AMK at stille 5 hold, der så blev suppleret med Hans Nielsen fra Haderslev. De 5 århusianske hold blev de faste par Harry Pedersen/Gunnar Williams og Vagn Poulsen/Henning Jacobsen suppleret med Kresten Krestensen, der fik sin gamle makker Aksel Müller med i sidevognen. Kresten måtte afgive sin faste sidevognsmand Harry B. Andersen til Carlo Sejer, som det var lykkedes at få til at stille op, selv om han ellers havde indstillet karrieren. Carlo og Harry B. havde jo tidligere dannet par. Disse fire par blev suppleret med Knud Nielsen, der fik sin mekaniker Bent Rasmussen som makker.

Opvisningen blev en stor succes, svenskerne var vildt imponerede over, hvor stærkt sidevognscyklerne kunne køre i forhold til solocyklerne.

Året efter blev der derfor atter rettet henvendelse til AMK, som igen fik stykket et felt sammen til svenskerne. Denne gang var der dog kun to århusianske par suppleret med andre danske par og et enkelt svensk.